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Q1:  Where is the place for FCA terms? Shall we choose an Indian city or Chinese city?  

A1:  The place for FCA price is Airport / Seaport at suppliers’ origin. 

 

 

Q2: Could we refuse the offer with DAP India?   

A2: Supplier can decide not to offer a bid for DAP India. Products for which the Bidder does not 

provide a DAP price for India may not be considered for Indian supplies; therefore, the Bidder may 

not be considered for full market share allocations as awarded as states in clause 3.1.6.3. 

 

 

Q3: If we have to choose a India City, then which city we should use? There are several different 

cities in the Annex. 

 

A3: Bidders are requested to offer one consolidated DAP price including and excluding taxes for all 

6 locations as per Annex I as stated in clause 3.1.6.3 

 

 

Q4: Regards to 3.1.7, we have registration license in China and WHO with the product, but the 

specification was not the same as each other, in this case, if we should fill in the information as per 

WHO license, shall we provide the Chinese license still? 

A4: In Annex C, the bidder is required to confirm that the product registered is of the same QA 
status as the one that is offered in the tender and provide proof of registration. If specification for 
a registered product only differs due to the listing of country pharmacopeal monographs i.e. Indian 
or Chinese Pharmacopea, while all key parameters remain similar to the prequalified product 
standards, the manufacturer is requested to provide its most recent version with the bid for the 
review. Otherwise, such registration will not be considered.  
 
 

 

Q5: There are many sheets of the Excel file, if we will only fill one product in SCHEDULE 3, shall we 

only provide the Excel spreadsheet with SCHEDULE 3 and transform this sheet to PDF file?  

A5: Excel spreadsheet and PDF files only need to be provided for schedules with offered items. 
 

 

Q6: Do you have any requirements for the stamp? We have two kind of stamp, one is round with all 

Chinese, the other is rectangle with both Chinese and English. Which stamp was acceptable for you? 

A6: No specific requirements for stamps are there, but English may be preferred. 
 

  



 

Q7: Shall we must attend the Public opening of Financial bids in India? 

A7:  Attending the public opening of Financial Bids is not mandatory. 
 

 

Q8: We saw the design requirements for the unit carton, do you have the same requirements for the 

label? Do you have any requirements for the Packaging insert? 

A8: Further details and guidance will be provided by GDF QA after awarding and conclusion of 
LTAs.  
 

 

Q9: Regards to 3.11.1 i) It will register its products including payment of the cost of registration in 

the countries for which it has received orders and where this registration is mandatory. Could you 

pls kindly let us know, if we have got WHO license, the registration in some countries is still 

necessary?  

A9: Indeed, as per Annex L, registration in the listed countries has now become a requirement 
regardless of the WHO prequalification status of the product. WHO prequalification status may 
however ease or facilitate the registration of the product as countries try to reduce the duplication 
of efforts. 
 
 

 

Q10: Clause 3.7.4. If a new supplier has not supplied any quantity in previous awarded tender, will 

the supplier be still considered a new supplier? For clarity, the supplies did not happen because 

orders were not placed 

A10: If the supplier has signed the LTA for that product but didn’t supply in the LTA period as no PO 
is received then it will not be considered as new supplier provided the quality status is in line with 
the ITB section 2.4.3.  
 

  

Q11: Clause 3.2.1. Bidder should ensure that PDF documents are high resolution and easily readable. 

Could you please confirm how many transmission are allowed and size (in MB) per transmission will 

be allowed on servers? 

A11: IDA can receive attachments with a size of maximum 25 MB per e-mail. 
 

 

Q12: Clause 2.2.2 Could you please advise on timeline for implementation of GS1 Standards 

A12: GS1 implementation is scheduled for 2019. Further details on exact timelines and guidance 
will be provided by IDA after awarding and conclusion of LTAs. 
  

 

Q13: Clause 3.1.5.2. Advise if additional discounts are applicable for high-volume purchases. In 

comparison to last year tender there was staircase pricing based on stated volumes (in financial bid). 

Could you please confirm if the high quantity volume mentioned in  “Annex A1 - Technical SLD Bid 

Response Form 2019” should be considered for discounts. Please confirm. 



A13:  Discounts can be offered based on the volumes stated in Annex A1. 
 

 

Q14: Clause 3.7.4 While tender evaluation, the new suppliers which did not get chance to perform 

since the order were not placed, considering same score as average of incumbent suppliers will be 

disadvantageous.  

A14: In cases where the average score of all eligible suppliers for that product will be considered, it 

could be an advantageous or a disadvantageous. 

 

 
Q14: Annex B – Schedule No.4 mentions Vitamin B6 50mg and 100mg. If the supplier offers alternate 

formulations i.e Vitamin B6 40mg approved by Swedish Authorities (European Union member 

states). Will it be considered for evaluation 

A14:. In cases where the items do not comply exactly with the given technical specifications (Annex 

B) or where alternatives are offered, the Bidder should detail how the specifications offered differ 

from those requested by GDF/IDA. GDF/IDA reserves the right to reject any Bid that does not 

conform to the technical specifications outlined in Annex B as stated in clause 3.1.2.1. 

 


